,,UNDE S-A DUS VIAȚA MEA?!?’’

,, Trebuie să trăiești în prezent, să te lansezi pe fiecare val, să-ti găsești veșnicia în fiecare clipă. Proștii stau pe insula lor de oportunități și privesc către alt petic de uscat.

Nu există alt uscat; nu există altă viață în afara de aceasta”

HENRY DAVID THOREAU

 

Am trăit multi ani din amintiri. Erau amintiri triste. Toate acestea mă făceau să mă tem de mine, de oameni, de nou, de eșec ; să ratez oportunităti.Aveam sufletul și mintea pline de ură, de ranchiună. Nu era loc pentru iubire, nici măcar pentru mine.

Îmi duceam existența într-un glob de sticlă. Mă nemulțumea viața pe care o duceam, mă sufoca zi de zi,  dar mi se pare mai comod să sufăr decât să încerc să mă eliberez. ,, Dacă va fi mai rău decât acum? -gândeam eu atunci.

Vorbesc despre toate acestea pentru că  , asemenea mie, mulți trăiesc așa, cu o teamă de ceva , de cineva toată viața. De cele mai multe ori această teamă este doar imaginară.  Toate acestea nu înseamnă decât a-ți fi teama să-ți trăiesti viața pur si simplu.

Am realizat într-un târziu ca doar eu ma pot ajuta, ca doar in mine sta puterea de a ma elibera din viața toxică în care trăisem multi ani agătându-mă ca o liană de cei din jurul meu si așteptând ca fericirea mea sa vina doar de la ei.

Dacă am trăit într-o familie cu multă violență, se poate întâmpla să ne fie teamă să ne căsătorim, gândind că ne poate aștepta o relație cu multă suferință; dacă ne-a trădat un prieten , ne poate fi teamă să ne deschidem sufletul în fața altora care vin spre noi cu toată dragostea lor;  dacă am pierdut o sarcină, se poate întâmpla să ne fie teamă să mai încercăm din nou, și astfel pierdem sansa de a avea o minune în viața noastră; dacă nu am reușit din prima să avem jobul pe care ni l-am dorit, se poate întâmpla să ne fie teamă să experimentăm și altceva  , care ar putea fi de fapt vocația noastră.

Și așa, peste ani , va veni un moment când te vei  întreba:,, Unde s-a dus  viața mea???’’

Unii vor spune: ,,Nu am avut încredere în oameni pentru că unii m-au trădat, am trăit fugind de oameni;la ce mi-ar fi folosit să cunosc atâția oameni? Nu am avut jobul pe care mi l-am dorit pentru că n-am avut noroc;ce rost avea sa mai încerc?N-am realizat mare lucru pentru că viața nu a fost prea darnică cu mine și nici Dumnezeu nu m-a iubit atât de mult ca pe alții. Poate că,  dacă m-aș fi deschis mai mult , daca aș fi iubit mai mult pe Dumnezeu , oamenii și pe mine , aș fi primit mai multă iubire. Regret că nu mi-am urmat visul și m-am blocat la prima nereușită. Cât de rau îmi pare ca n-am făcut tot ce depindea de mine să realizez mai mult în viața asta. Chiar nu era imposibil să fiu mai fericit acum!’’

Alții vor spune: ,, Sunt fericit! Am întâlnit oameni minunați chiar dacă unii m-au trădat.Am primit și am oferit multă iubire .Am un job minunat chiar dacă nu am devenit profesor așa cum mi-am dorit cândva. Am o familie superbă chiar dacă am divorțat de două ori și am avut mai multe încercări pâna când mi-am găsit jumătatea.Am niște copii minunați. Am realizat multe.Sunt mulțumit că am acționat zi de zi pentru visurile mele. Dumnezeu m-a iubit și m-a binecuvântat cu toate acestea, Îi sunt recunoscător pentru  tristețea și bucuria vieții mele!’’

Nu lăsa frica, necazurile , regretele , ura să-ți umple mintea azi! Fiecare zi din viata ta înseamnă o nouă șansă.

Trăiește fiecare zi cu speranță, cu iubire! Lucrează zi de zi pentru visurile și aspiratiile tale!

Tu alegi ACUM care va fi răspunsul tău ATUNCI!

Bifeaza aici daca vrei sa primesti oferte exclusive si recomandari de la mine si partenerii mei
Bifeaza aici daca vrei sa primesti articole informative gratuite
Vrei sa fii primul care afla noutatile de pe blog?
Scrie emailul mai jos, apasa pe butonul "ma abonez" si nu vei pierde nici un articol nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *