,,SUNT UN PROST! NIMIC NU-MI IESE!”

Aș  minți dacă aș spune că n-am gândit și eu măcar o dată așa.

Dacă și tu te auzi spunându-ți asta, eu zic să te gândești mai bine. Consideri  că ești un prost mereu sau că ieri ai fost cam prost pentru că nu ți-a ieșit ceva așa cum ai vrut tu ???

 

Poate vei fi suprins, dar  ,, problema” nu este la tine !!!

 

Corect este să te concentrezi pe factorii externi: oboseala, pregătirea insuficientă, lipsa experienței pentru ceea ce ți-ai propus, insuficienta dezvoltare a unor abilități sau chiar lipsa lor.

 

Gestionează greșelile. Vezi ce a fost deficient, ce trebuie îndreptat. Gândește pozitiv.

 

Daca vei gândi mereu: ,, Sunt un prost! Nimic nu-mi iese!”, ,,Sunt un ratat!” ,, Sunt varză!”  ,, Sunt bătut în cap!’’,, O dau în bară de fiecare dată față de  X  care a reușit ”nu vei putea să te concentrezi pe ceea ce trebuie cu adevărat făcut, schimbat . Aceste afirmatii depreciative degradeaza, erodează stima de sine. În plus, vei atrage alte nereușite.

 

Nu fii tensionat în legătură cu greșelile care pot interveni.Toată lumea face greșeli și are părți imperfecte.

 

Poate nu faci lucrul potrivit.Poate nu ai ales momentul potrivit. Poate trebuie să-ți modifici direcția.Poate trebuie să-ți dezvolți anumite abilităti pentru a reuși.

 

Și , nu în ultimul rând, nu uita că Doamna Vocație nu strigă după tine. Tu trebuie s-o descoperi. Degeaba te dai de ceasul morții că vrei să devii astronaut , dacă abilitățile tale sunt de a fi dansator!

 

Dupa cum vezi  ,, n” factori pot duce la un eșec.

 

Perseverează, laudă-te pentru orice idee prostească, pentru orice încercare, pentru  orice progres oricât de mic ar fi  și vei putea spune : ,, Mâine voi fi mai bun decât azi! Voi reuși în tot ce mi-am propus!”

Descoperă cât ești de valoros și nu te compara decât cu tine!

 

Acum îți mai rămâne doar să te amuzi de aduceri aminte: ,,Cât de prost eram când credeam despre mine că sunt un prost! ” ,,Pe bune! Imi iese chiar tot! Ahahaha!”

Bifeaza aici daca vrei sa primesti oferte exclusive si recomandari de la mine si partenerii mei
Bifeaza aici daca vrei sa primesti articole informative gratuite
Vrei sa fii primul care afla noutatile de pe blog?
Scrie emailul mai jos, apasa pe butonul "ma abonez" si nu vei pierde nici un articol nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *