SPUNETI ,,NU” EŞECULUI!

Mark Twain a scris cândva: ,, Există o mie de cauze pentru eşec, dar niciodată un motiv bun”.

 

Dacă vom face un sondaj pe tema ,, Eșec’’ vom observa că fiecare subiect  are ,, domeniul’’ lui în care consideră că ,,a  eșuat’’ sau ,,se teme că va eșua’’.

Unele dintre aceste,, domenii’’ în care poate apărea eșecul sunt:  la locul de muncă, școala, căsnicia, relațiile personale etc.

Teama de eșec îi va împiedica astfel pe mulți să caute un nou job, să se recăsătorească etc.

Alții pot considera că au eșuat în rolul de părinte.

Am avut clienți care erau  convinsi că au eșuat în încercarea lor de a renunța la anumite dependențe : droguri, alcool etc.

 

Au fost multe momente în viaţa mea când mi-am căutat scuze . Mă compătimeam sau îi învinovăţeam pe alţii.

 

Aveam o cunoştinţă G. care se lamenta mereu. Era

femeia-victima autentică. Se blocase în mecanismul gândirii despre trecut. Considera că nu are alternative. Se plângea tot timpul şi considera că nu poate găsi soluţii. Toţi erau vinovaţi de nefericirea ei. De fapt ea se şi blocase undeva prin anul trei de universitate , alegând să renunţe pâna la un moment oportun. Se gândea tot timpul că nu va face faţă, nu va ţine ritmul , că nu merita să se străduiască pentru că era posibil ca diploma universitară să nu-i servească la nimic.

Ajunsesem să mă simt extenuată în prezenţa ei, mă storcea de energie  ca pe un burete.

Fiica mea se simțea blocata la un moment dat. Nu știa ce ar putea s-o împlinească.Înțelesese că nu-și dorește o carieră juridică și își dorea să încerce și altceva. Atunci am înscris-o la un curs de fotografie. Privea aceasta ca pe un hobby. Dar ce credeți? Nu numai că a cunoscut oameni noi ,și-a făcut prieteni ,  s-a îndrăgostit imediat de ceea ce înseamnă arta fotografică și într-o zi mi-a spus: ,, Mami, eu vreau sa devin un fotograf de succes!’’

 

Dacă nu era acea curiozitate de a urma  cursul de fotografie  și nu îndrăznea să iasă din zona ei de confort, poate nu și –ar fi descoperit niciodată această vocație sau ar fi rămas totul la nivel de hobby.

Nu poți avea rezultate dacă ai doar gânduri negative, dacă vezi doar partea goală a paharului, dacă doar te lamentezi că nu ți-ai găsit drumul la prima încercare și nu faci nici cel mai mic efort ca să ieși dintr-o cumpănă, să încerci lucruri noi, să cunoști oameni noi; chiar să-ți găsești vocația.

Toți putem avea coborâșuri. Important este să le constientizăm și să intreprindem ceva pentru a reuși să ne deblocăm, să facem un pas oricât de mic.Doar așa nu vom eșua în a ne atinge țelurile.

Dacă vom sta văicărindu-ne și căutând vinovați pentru nefericirea noastră, vom atrage alți ,,eșuați’’ care ne vor ajuta prin ,,sfaturile” lor să ne prăbușim și mai mult.

Fiecare percepem eșecul într-un mod diferit în funcție de evolutia noastră. Eșecul nu reprezintă sfârșitul lumii , este doar o nereușită, o situație ,,mai neplăcută ’’de viață din care avem de învățat ce anume trebuie schimbat în desfășurarea lucrurilor.

Spuneţi ,, NU” eşecului! Actionați ca și cum v-ar fi imposibil să greșiți .

Aşa cum spunea John Fuhrman ,, Daca nu sunteţi dispuşi să greşiţi şi să riscaţi un eşec, v-aţi atins deja potenţialul maxim”.

Bifeaza aici daca vrei sa primesti oferte exclusive si recomandari de la mine si partenerii mei
Bifeaza aici daca vrei sa primesti articole informative gratuite
Vrei sa fii primul care afla noutatile de pe blog?
Scrie emailul mai jos, apasa pe butonul "ma abonez" si nu vei pierde nici un articol nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *