OPORTUNITATEA

,,Oportunitatea nu bate la uşă, se prezintă singură atunci când deschizi uşa.’’

 Kyle Chandler 

 

Uneori, cuvântul ,,oportunist’’ este folosit în sens peiorativ. Se spune: ,, X a obţinut ceva pentru că a fost

oportunist. Y a reuşit pentru că a fost oportunistă”, dar toate acestea se folosesc într-un mod răutăcios, ironic.

Eu vă propun aspectul pozitiv al cuvântului oportunitate.

 

Privind în urmă, conştientizez  că fiecare salt a fost o oportunitate de dezvoltare. Pentru mult timp am privit schimbările ca pe eşecuri. Şi am o sumă considerabilă in viaţa mea de  până acum.

Azi la 48 de ani, după multe idei prostești, blocaje mentale,  riscuri ,  schimbări de orice natură: profesională, personală etc . , realizez că toate acestea au determinat un pas important înainte.Este adevărat că am avut de multe ori emoții, dar cu credinţă , dăruire, muncă , indrăzneală, optimism, am reuşit să fac modificări  importante în viaţa mea.

 

 

,,Diferenţa dintre locul în care ne aflăm şi cel în care vrem să fim este dat  de schimbările pe care suntem dispuşi să le facem,, -John Maxwell.

Profitaţi de fiecare oportunitate din viaţa voastră: de a stabili noi relaţii, de a citi o carte bună, de a învăţa ceva nou,  de a vizita un loc minunat, de a vă urma un vis, de a vă schimba viaţa  etc.

Dacă vă veți complace făcând zilnic lucruri care nu vă plac doar ca să supraviețuiți, veti rata ,, oportunitatea de a vă descoperi vocația și de a trăi frumos”  ; dacă nu veți avea curaj să vă debarasati de cei ce vă trag în jos, veți rata ,, oportunitatea de a evolua”; dacă vă veți teme zilnic de ideile prostești , veti rata „oportunitatea de a vă îndeplini un vis”.

Dacă veți  sta  văicărindu-vă  ca nişte victime de profesie , aşteptând  trenul în aeroport şi avionul în gară,gândind negativ despre cei ce reușesc că sunt ,, niște oportuniști care n-au făcut nimic în viața lor,  doar au profitat de o oportunitate’’  , sigur că veți vedea doar obstacole la fiecare pas și nu va veni nicicând momentul oportun și pentru voi!

Bifeaza aici daca vrei sa primesti oferte exclusive si recomandari de la mine si partenerii mei
Bifeaza aici daca vrei sa primesti articole informative gratuite
Vrei sa fii primul care afla noutatile de pe blog?
Scrie emailul mai jos, apasa pe butonul "ma abonez" si nu vei pierde nici un articol nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *