,, MI-A FURAT SOȚUL!”

Pentru mulți ani am fost convinsă că o femeie a scufundat vasul căsniciei mele.

,,Mi-a furat soțul!’’ îmi repetam la nesfârsit , iar pe el îl imploram să  se întoarcă.

Chiar și când el mi-a spus, după vreo douăzeci  și trei  de ani petrecuți împreună ,că și-a găsit iubirea vieții lui, eu tot pe ea o învinovățeam. Ba mai mult chiar, lui îi gaseam tot felul de ,,circumstanțe atenuante’’: e băiat bun, daca nu era ea , nu pleca din viața mea. Mă specializasem în a găsi scuze pentru el. Dacă m-ar fi trezit cineva din somn să mă întrebe cine era vinovat pentru că el plecase cu o alta , aș fi raspuns la fel: Ea e de vină pentru tot! El, sărăcuțul, n-ar fi hotărât singur să renunțe la mine.

Mergeam pe stradă disperată și mă tot comparam cu femeile care treceau pe lângă mine. Incercam să-i fac profilul  în minte  , deși nu știam nimic despre ea. ,,Oare  e mai înaltă decât mine? Oare e mai slabă? O fi blondă?O fi mai inteligentă, mai pasională? O găti mai bine? Ce-o avea în plus?”

Așa mi-am irosit vreo zece ani din viața asteptând, comparând, suferind  în timp ce ei își trăiau fericiti povestea de iubire. Am ratat trenuri, am respins oameni minunați , doar pentru că în mintea mea el trebuia să se întoarcă ,, pentru că doar ea era de vină că-mi furase soțul’’.

El nici măcar nu-și mai suna familia,  iar eu tot pe ea o învinovățeam, pentru că , nu-i așa, el era baiat bun .

Dragii mei cititori, cei care vă aflați în aceeași situație de viață, nu pierdeți vremea suferind. Nu încercati să căutați vinovați!

Chiar dacă e al naibii de  greu să recunoaștem, nu un al treilea sau o a treia e de vină pentru abandonul nostru, ci doar noi , protagoniștii acelei povești de viață;sau poate, pur si simplu nu e nimeni vinovat. Poate că, iubind prea mult o persoană nepotrivită nu am sesizat la momentul ,, X’’ că povestea a luat sfârșit.

Cine a plecat din viața voastră, e bun plecat. Fiecare trecător prin viata voastră a avut rolul lui bine determinat de Univers, indiferent că a fost marea iubire a vieții voastre sau că v-ați îndrăgostit de persoana nepotrivită.

Nu trăiți în trecut !Mai mult decât atât  NU implorati pe nimeni să rămâna ! NU cerșiți iubirea și mila nimănui! Mai presus de orice, nu faceți greșeala de a vă compara cu nimeni! Sunteți valoroși , sunteți minunati, sunteti unici!

Nu credeti în sintagma : ,, Mi-a furat soțul!” Nimeni nu fură pe nimeni fie bărbat sau femeie. Soțul sau iubitul vostru nu este un pisicuț sfios pe care să-l ia amanta în botic și să-l ducă unde vrea ea. El este un motan în toată regula care știe bine ce nevoi sau fantezii are! Dacă și-a setat creierașul că trebuie să caute cev mai fresh,  cu siguranță va pleca, cu ea sau cu alta.

Același lucru îl pot spune și pentru cei ce se simt părăsiți de soții , de iubite. A fost alegerea lor. Nu le-a furat nimeni. Mergeți mai departe fără lacrimi sau violență.

În viață putem întâlni mai multe jumătăți , fiecare cu menirea ei   în trecerea prin viața noastră. Nu vă irosiți anii așteptând, comparând , implorând și plângand. Ratați astfel șansa de a lăsa să intre în viața voastră oameni minunați care vă pot oferi toata ființa lor.

Bifeaza aici daca vrei sa primesti oferte exclusive si recomandari de la mine si partenerii mei
Bifeaza aici daca vrei sa primesti articole informative gratuite
Vrei sa fii primul care afla noutatile de pe blog?
Scrie emailul mai jos, apasa pe butonul "ma abonez" si nu vei pierde nici un articol nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *