,, MĂ MUT LA MAMA!”

 

De cele mai multe ori aceasta poate părea cea mai bună soluție. Este mult mai comod să-ți iei bagajul, să pleci la mama, știind că el va veni a doua zi după tine.Multe femei iau prea repede această decizie, altele n-au curajul sa plece niciodată din infernul în care trăiesc.

Mă amuz teribil când vreun bărbat îmi spune disperat:,, Doamna Avocată, nu știu de ce ne-am despărtit. Și-a luat bagajul și a plecat la mă-sa cu tot cu copii.”

Sincer, mi-e greu să cred  că o femeie pleacă de acasă de prea mult bine , cu copiii după ea. De cele mai multe ori , în spatele acestei decizii stau ani întregi de suferințe și de neajunsuri. Nu pot sa nu-mi aduc aminte de sărmana mama care a îndurat multe bătăi și a plecat de multe ori la bunici cu noi agațati de poalele ei. A avut in cele din urmă puterea să renunțe definitiv la tata. A avut sprijinul neconditionat al bunicilor.

E de râs, dar și de plâns  ceea ce mi-a spus un client cândva:,, I-am dat doar câteva palme și a plecat. Nu înțeleg de ce m-a părăsit, doar am mai lovit-o și altă dată , dar acum chiar s-a supărat!”

Sigur că în viață nu trebuie acceptate astfel de situații. Trebuie să pleci oriunde vezi  chiar de la prima palmă în loc s-o aștepți pe a doua  sau să ajungi să nu le mai știi numărul.

Trebuie cântărit atent când  e mai bine să te muți la mama și când partenerul merită o a doua șansă. Aceasta chestiune ține in mare parte de nivelul de educație, dar și de toleranță al  fiecăreia.

O femeie născută să fie victimă va răbda. O alta care a învățat de la mama sa că trebuie să se sacrifice pentru copii va răbda și ea . Părerea mea este că greșește cine se sacrifică  si tolerează mizeria umană și violența   ,, pentru  copii”. Aceștia vor crește într-un mediu toxic ce le va afecta negativ dezvoltarea.N-aș  fi în stare să-i spun niciodata fetei mele : “Stai și suportă!”

 

De ce  e atât de greu să comunicăm, sa ne spunem verde-n față , dar pe un ton civilizat, tot ce ne framântă?

Într-o relație, mai mult de 50% înseamnă  comunicare. Aceasta poate fi verbală sau nonverbală. Aproape totul se poate rezolva prin cuvinte și gesturi. Important este cum îi spui celui de lângă

tine tot ce te macină.  Un ton calm , o atitudine de regret, o îmbrațișare pot rezolva multe situații încordate.Poate partenerul tău e dispus să asculte, poate merită cu adevărat o a doua șansă.

 

Nu uita însă că , dacă plecarea  la mama e un moft sau o obișnuință , riști ca el să nu mai vină dupa tine. Când ești tânără sau ești la începutul unei relații , esti de multe ori tentată să pleci la fiecare nemulțumire minoră. Nu face din orice incident o problema majoră. Nu amplifica o situație neplacută , dar nici n-o lăsa să te macine făra a discuta despre ea. O relație se construieste în timp.  Îti  iei partenerul ,, la pachet ” cu tot cu defecte.  Nu doar tu ai limite.

Bifeaza aici daca vrei sa primesti oferte exclusive si recomandari de la mine si partenerii mei
Bifeaza aici daca vrei sa primesti articole informative gratuite
Vrei sa fii primul care afla noutatile de pe blog?
Scrie emailul mai jos, apasa pe butonul "ma abonez" si nu vei pierde nici un articol nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *