CEL MAI FERICIT MOMENT!

,, Eşti cu adevărat fericit când vrei să opreşti timpul, să păstrezi acel moment pentru întreaga eternitate.’’- Goethe

 

Mulţi obosim , ne irosim anii căutând fericirea în lucruri exterioare:  bani, maşini, case, aventuri etc.

În tinereţe,  şi eu gândeam asemeni multora, că a fi fericit înseamnă a fi bogat. Cu trecerea anilor am realizat că fericirea vine din lucruri mărunte, unele unice irepetabile.

Cu timpul am început să fiu fericită dacă ieşeam cu prietenii, dacă aveam succes la şah, dacă obţineam un premiu, dacă mai scriam o poezie, dacă citeam o carte, dacă vedeam lucruri frumoase.

Căsătoria mea a fost printre cele mai frumoase momente din viaţa mea, însă acesta avea să fie umbrit de un divorţ  peste douăzeci de ani.Asta nu înseamnă că nu revăd uneori cu ochii minţii acele imagini şi mai ales chipurile celor dragi prezenţi  acolo, mulţi nemaifiind printre noi azi.

Mai târziu , fericirea mea se năştea din alte lucruri:

Au fost zile când eram fericită că puteam vedea lumina zilei de pe patul de spital.

Apoi naşterea fetiţei mele ,  Andreea, a fost primul cel mai intens moment din viaţa mea şi am considerat pentru douăzeci şi unu de ani că nimic nu-l va egala ca intensitate.

Dar o altă minune avea să se întâmple în viaţa mea. Când am devenit bunică , am realizat că poate exista şi o fericire mai mare decât aceea de a fi parinte.Acum  Cezar  este universul nostru.Toată atenţia i se cuvine lui, totul începe şi se termină cu el , iar el ştie să profite din plin de toate aceste privilegii.

Imi place enorm să spun că am doi copii. Acum inima mea este împărţită în două.Gândurile şi grijile mele merg în două direcţii; dar şi bucuriile mele vin acum din două parţi.

Am dat toate aceste exemple pentru a vedea că fiecare dintre noi găsim cel mai fericit moment în altceva, în altă parte.  Toţi avem imagini, trăiri, cuvinte care ne-au făcut fericiţi cândva.

O sursă importantă a fericirii este cultivarea optimă a talentelor și posibilităților noastre . Dezvoltându-le vom fi mai fericiți. De exemplu: eu sunt foarte fericită când mă pot desprinde de obligațiile zilnice pentru a citi sau a  mă refugia în scris.

 

Cu peste două mii de ani în urmă , înțelepții au intuit că oamenii pot fi ajutați să devină mai fericiți. Astăzi , datorită neuro-științelor, știm despre gândirea și sensibilitatea noastră lucruri care, în Antichitate, ar fi fost cel mult apanajul zeilor. Astăzi putem afirma cu toată convingerea : fericirea poate fi învățată.

Bucuraţi-vă de fiecare clipă  fericită din viaţa voastră.

Sărbătoriţi-o!

 

Dacă nu vă amintiți niciun moment fericit , creați-vă unul,   bucurați-vă  și fiți recunoscători Universului pentru el!

Bifeaza aici daca vrei sa primesti oferte exclusive si recomandari de la mine si partenerii mei
Bifeaza aici daca vrei sa primesti articole informative gratuite
Vrei sa fii primul care afla noutatile de pe blog?
Scrie emailul mai jos, apasa pe butonul "ma abonez" si nu vei pierde nici un articol nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *